Kajaconsulting

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Counselling

Diensten

COUNSELLING houdt verandering in.

Mensen die zich bij een Counsellor melden hebben meestal een probleem waar ze niet of moeilijk mee om kunnen gaan. Om er wel of beter mee om te kunnen gaan, moet er iets veranderen.
Er zijn drie manieren om met problemen om te gaan:

1. U kunt het probleem aanpakken door uw gedrag of uw attitude te veranderen.
2. U kunt het probleem negeren of ontkennen door ervoor weg te lopen.
3. U kunt boven het probleem uitgroeien door begrip voor de situatie op te brengen en te accepteren wat niet te veranderen is.

Het kan dus een gedragsverandering betekenen, maar het kan ook een andere benadering van de situatie inhouden. Het kan zelfs betekenen dat er een geheel andere richting moet worden gekozen. In ieder geval moet er iets veranderen. Maar …. mensen brengen niet graag veranderingen aan in hun leven.
Als mensen iets moeten veranderen dan betekent dit dat zij dit voorheen verkeerd hebben gedaan. Mensen geven niet graag toe dat zij iets fout hebben gedaan. Mensen zoeken liever de bevestiging dat zij iets goed hebben gedaan. En het is ook de mens eigen dat zij liever de schuld van hun problemen bij een ander neerleggen. Ik denk dat dit voor iedereen herkenbaar is.
In het counsellingstraject wordt u duidelijk gemaakt dat u het niet fout hebt gedaan maar dat u in een levensfase bent beland waarin u dingen anders mag zien of doen omdat u meer kennis en ervaring hebt gekregen, omdat u bent gegroeid en omdat u bewuster bent geworden van de werkelijkheid.

Counsellingstrajecten

  • Counselling op korte-termijn (5 tot 8 sessies) kan voor u precies zijn wat u op dat moment nodig heeft om het dringende probleem van het moment aan te pakken en weer nieuwe inhoud en kleur te geven aan het leven.


  • Counselling op lange-termijn (12 tot 15 sessies) is nodig wanneer sprake is van een meer complexe probleemstelling.

     In het intakegesprek komt vrij snel naar voren voor welk traject zal worden gekozen.


Counsellingstechniek

Bij Counselling wordt gebruik gemaakt van het Counsellingsmodel dat is ontwikkeld door Gerard Egan. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu