Kajaconsulting

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Relatietherapie

Diensten > Coaching

Elke relatie is te redden

Vrijwel elke relatie begint zorgeloos.
Maar vroeger of later ontstaan er scheurtjes in die band die ooit onlosmakelijk leek. Want elke relatie wordt op de proef gesteld. Kleine irritaties, woordenwisselingen, gedragingen van uw partner waar u zich aan stoort…. Het komt in de beste huwelijken voor. Maar wat nu als het een onoverkomelijk probleem wordt? Als u er over denkt om een einde aan de relatie te maken, omdat u er samen niet meer uit komt? Het kan gebeuren dat u zelf geen oplossing meer ziet en daarom uw huwelijk of relatie wilt beëindigen. Een relatiecoach is een onafhankelijke derde die u en uw partner kan helpen weer dichter bij elkaar te komen.
Veel mensen denken bijvoorbeeld dat een relatie zonder vertrouwen gedoemd is te mislukken. Maar ook wanneer bijvoorbeeld één van de partners is vreemdgegaan en de ander het vertrouwen niet meer terug kan krijgen kan de relatie worden gered. Het zal hard werken zijn, maar met de juiste therapie en een grote dosis inzet van beide kanten is elke relatie is te redden.
Ook als de balans in het gezinsleven verstoord is door de komst van kinderen kan hulp worden ingeschakeld.
Een leven waarin de balans zoek is zal stress voor alle partijen opleveren wat de relatie ook niet ten goede zal komen. Graag helpen we u bij het (terug)vinden van de balans: uw persoonlijke balans en/of de balans in uw (toekomstige) relatie.

De organisatie RelatieBalans heeft hiervoor een programma.

RelatieBalans is ervan overtuigd – en ik onderschrijf die overtuiging - dat mensen samen gelukkiger zijn.
Het is de missie van
RelatieBalans om een bijdrage te leveren aan het levensgeluk van mensen. U bent ooit verliefd op elkaar geworden, maar onderweg misschien het gevoel kwijt geraakt. RelatieBalans gaat u helpen die liefde terug te vinden, het vertrouwen te herstellen en de band te verstevigen.
Hiervoor heeft drs. Liselotte Visser van RelatieBalans de unieke Omarmen-methodiek ontwikkeld. Ik ben door Liselotte persoonlijk opgeleid om deze techniek ook voor u in te zetten. De methode is gebaseerd op het principe dat u zelf uw levensgeluk bepaalt. En dat partners verantwoordelijk zijn voor elkaar, voor de relatie en het gezin. Als we die verantwoordelijkheid erkennen, volgt daaruit dat we er invloed op hebben.
Wat mag u van mij als coach van
RelatieBalans verwachten? Allereerst dat ik objectief en neutraal luister. Dat ik niet oordeel, maar vanuit mijn opleiding en ervaring tips, feedback en informatie geef. Als coach help ik u uw persoonlijke kracht te (her)ontdekken en op een goede manier in te zetten.

De OMARMEN-methode:

1. Onderkennen: Zie de feitelijke situatie eerlijk onder ogen. Benoem en accepteer de problemen.
2. Motivatie: Raak optimaal gemotiveerd te vechten voor uw relatie door verbinding met het doel. Kies voor relatiegeluk.
3. Aanpassing: Pas uw relatie aan, aan de veranderde omstandigheden (persoonlijk, werk, financieel, gezin et cetera).
4. Reflectie: Kijk kritisch naar uzelf. En werk aan uzelf.
5. Memorisatie: Keer terug naar het verleden en herontdek uw persoonlijke relatiewaarden.
6. Evaluatie: Sta stil bij wat u beiden hebt bereikt tijdens de sessies. Geniet ervan en kies bewust voor dit nieuwe leven.
7. Nu en later: Maak uw relatie sterker zodat gebeurtenissen in de toekomst minder vat hebben op uw relatie. Zorg dat u het goede resultaat vasthoudt.

Een goede relatie is fijn. Een goede relatie is ook iets waar voortdurend aan gewerkt moet worden omdat mensen of leefomstandigheden veranderen. Goede coaching kan een relatie redden.
De methode zoals die door Liselot Visser is ontwikkeld, blijkt een werkende methode te zijn. De cliënten onderzoeken samen met de coach waar de knelpunten zijn, formuleren de doelstellingen van het relatiecoachtingstraject en werken er samen hard aan om de relatie weer te brengen op het niveau waar ze zich goed bij voelen.
Het is fijn om te zien dat mensen na het doorlopen van het traject elkaar weer gaan zien en opnieuw hebben ontdekt wat voor hen zozeer de moeite was om het leven met elkaar te delen of wellicht iets nieuws ontdekken. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu